Opis projekta

Drzni si...

Za prijavo na projekt se morate prijaviti ali pa registrirati.

Prireditev Drzni si… ima na naši šoli že zelo dolgo tradicijo, ki se je začela na Gimnaziji Piran in nadaljevala tudi po združitvi zavodov v GEPŠ Piran. Z njo se dijaki preizkušajo v produkciji vrhunskih predstav na odru piranskega Gledališča Tartini. K sodelovanju so vabljeni vsi dijaki, nekateri imajo tu prvič priložnost pokazati sovrstnikom in javnosti svoj talent.

Idejo za predstavo in njen scenarij razvijejo dijaki, se nato nanjo pripravljajo in jo tudi sami izpeljejo, vse ob strokovni podpori mentorjev. Poleg nastopajočih igralcev, pevcev, glasbenikov in plesalcev na odru, kar nekaj dijakov deluje tudi v zaodrju s pripravo scene, kostumov, snemanjem in fotografiranjem, ozvočenjem, promocijo itd.

Letos bi radi dejavnost obogatili tako, da bi dijakom ponudili delavnice gledališke improvizacije in ure z učiteljem petja. Glede na veliko število pevcev pričakujemo, da se bo na šoli izoblikoval zbor, ki bo s svojim delom nadaljeval tudi v prihodnjih letih.

Organizacija dogodka dijakom nalaga in obenem razvija odgovornost in samostojnost, dopušča izražanje njihove kreativnosti. Za pripravo uspešne predstave je ključno timsko delo, torej medsebojno sodelovanje in usklajevanje, zato se posredno in neposredno razvijajo ključne kompetence.


ZUNANJI PARTNER: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO