Opis projekta

Inovacije in posel 2019/2020

Za prijavo na projekt se morate prijaviti ali pa registrirati.

Inovacije in posel (IP) 


Projekt IP bo nadarjene dijake usposobil za celovito izpeljavo inovativnega projekta v poslovni praksi.

Sodelujoči dijaki bodo spoznali celotno pot, ki jo tehnološko napreden produkt ali storitev opravi od ideje, snovanja prvega prototipa, zgodnjega testiranja trga, vzpostavitev prve prodajne mreže, pa vse do njegove množične izdelave in grajenja trdnih prodajnih poti. 

Projekt IP združuje znanja naravoslovno-tehniških področij z znanji prodaje, marketinga in organiziranja.

Dejstvo je namreč, da obstoječe analize poslovanja mladih in rastočih podjetij razkrivajo, da večina neuspešnih  produktov in storitev na trgu ne uspejo ravno zaradi manjkajočih podjetniških znanj. Povedano konkretno: projekti se v večini primerov zataknejo in posledično propadejo, ne zaradi manjkajočega tehnološkega znanja, temveč večinoma zaradi nepravilnih analiz trga (ali določeno rešitev trg sploh potrebuje, ali obstajajo že zadovoljivi substituti), zaradi neuspešnega grajenja prodajne mreže (iskanje partnerjev in načini predstavitve bodočim kupcem) ter zaradi neuspešnega grajenja ekipe, ki bo projekt realizirala in dolgotrajno vodila do poslovnih uspehov.

V letu 2019/20 bodo nadarjeni dijaki spoznani s projektom konstruiranja tehničnih naprav za otroke, ki bo na trg prišel predvidoma v jeseni 2019. Tako bodo lahko na realnem poslovnem primeru spoznali celotno pot, ki jo izdelek opravi od ideje, prek konstrukcije in izdelave pa do prodaje.