Opis projekta

Delavnica modeliranje 3D Fusion 360

Za prijavo na projekt se morate prijaviti ali pa registrirati.

TEČAJ 3D MODELIRANJA

Dijaki se bodo na tečaju naučili osnove 3D modeliranja, ki so uporabne za 3D tisk, CNC obdelavo, grafike, renderje, video igre itd. Na tečaju bomo spoznali tudi, kako s pomočjo 3D tiskalnika naš digitalni produkt prenesemo v materialni svet. Dobili bodo znanje kako 3D modeliranje praktično uporabiti v vsakdanjem življenju.

 

Tečaj je primeren za nadarjene in bolj zagnane dijake, ki se želijo naučiti veščin, katerih ne bodo našli v učnem načrtu gimnazij, jim pa bodo le te pomagale pri nadaljnjem študiju in delu.

 

3D modeliranje je osnovna veščina za marsikateri poklic v vse bolj digitalnem svetu. Od raznih inženirjev, do oblikovalcev, medicine, ustvarjalcev video iger in še bi lahko naštevali, vsi potrebujejo tovrstna znanja, ki so brez dvoma investicija v prihodnost.

 

3D modeliranja se bomo učili s programom Fusion 360 podjetja Autodesk (AutoCAD, Inventor,...). Program je za študente in v nekaterih pogojih tudi za profesionalno uporabo brezplačen, ponuja pa vsa orodja, ki jih potrebujemo za kvalitetno delo s 3D modeli.

  

V okviru tečaja se bomo spoznali tudi s 3D tiskalniki in njihovim delovanjem ter nekaj 3D modelov tudi dejansko izdelali.

 

Učni načrt

  1. Spoznavanje z Fusion 360 in 2D skiciranje, constraints
  2. 2D skiciranje, krivulje, extrude, revolve, sweep funkcije
  3. Še več 3D funkcij, različna orodja s katerimi si pomagamo pri modeliranju
  4. Sestavi večih komponent skupaj, Tehnične/predstavitvene risbe, Modeliranje oblik iz pločevine
  5. 3D tisk, CAM in simulacije (odvisno tudi od časa)

 

Učni načrt je zasnovan tako, da je dijak sposoben samostojno modelirati enostavnejše 3D komponente in sestave, ki jih zna v primerni obliki izvoziti in uporabiti v praksi.