Opis projekta

Hekaton !N Challenge Junior, Iskratel

Za prijavo na projekt se morate prijaviti ali pa registrirati.

!N izziv za mlade - !N Challenge Junior

Ob vse daljši življenjski dobi je ostati čim dlje »fit« pravzaprav nujno, hkrati pa starejšim in bolnim omogočiti čim bolj kvalitetno ter izpolnjeno starost.

Imaš idejo, kako to storiti s preprostimi osebnimi medicinskimi pripomočki? Naj tvoje ideje ne ostanejo zgolj v glavi. Prijavi se, sodeluj v hekatonu in jih predstavi na Iskratelovem Tednu !Novativnosti.

 

Opis problema:

Tehnologija omogoča vedno enostavnejši in kvalitetnejši nadzor nad zdravjem in mnogo ozaveščenih posameznikov želi takojšno informacijo o zdravstvenem stanju in kondiciji ter spremljati aktivnosti in napredek.

 

Svetovno prebivalstvo se stara, vedno več je starih ljudi, ki potrebuje zdravstveno oskrbo in nego. Na drugi strani zdravstveni in socialni sistemi ne dohajajo vedno večjih potreb prebivalstva, zato so potrebne rešitve v smeri upočasnjevanja staranja, preventive, osveščanja in lastnega nadzora in nege s pomočjo tehnologije.

 

Iskratel je regionalni in globalni tehnološki ponudnik visokotehnoloških rešitev, ki se zaveda problematike starajočega se prebivalstva, zato s tokratnim izzivom cilja prav na ta segment. Iskratel je v letu 2019 vstopil tudi na trg medicinskih naprav, ima znanje in zmožnost proizvajati take naprave iz lastnega razvoja ali za tujega naročnika.

 

Med posamezniki, ki potrebujejo pomoč ali pa si želijo kvalitetnejšega življenja in zanesljivejšega nadzora nad zdravjem, so naši prijatelji, starši, stari starši, tete in strici, nenazadnje bomo tudi sami nekoč starejši ali želeli vedeti več o svojem zdravju. Kako bi jim, z uporabo modernih tehnologij, ti lahko pomagal pri izzivih, s katerimi se soočajo danes?

 

Kaj?

Kako lahko s preprostimi osebnimi medicinskimi napravami poskrbimo, da ostanemo fit in izboljšamo kvaliteto življenja starejšim, invalidnim ali bolnim ljudem?

 

Kdo?

Vabljeni dijaki zdravstvenih, tehničnih šol in gimnazij, ki želite s svojimi idejami spremeniti svet. Vabljeni tudi vsi dijaki ostalih smeri, ki imate krasno idejo in ste jo na kreativen način pripravljeni razvijati.

 

Kdaj?

Izziv !N CHALLENGE Junior bo potekal v dveh delih. V prvem delu v obliki enodnevnega hekatona bodo udeleženci razvijali ideje in jih predstavili strokovni komisiji.

 

Strokovna komisija bo izbrala tri najboljše ideje, ki se bodo potegovale za glavno nagrado na zaključnem dogodku. Ta bo potekal v okviru Iskratelovega Tedna !Novativnosti (!N Challenge Junior Day), ko bodo najboljše tri ekipe predstavile svoje rešitve občinstvu, strokovna komisija pa bo razglasila zmagovalca.

 

Zaradi trenutnih razmer s koronavirusom, bodo datumi izvedbe znani naknadno!

 


Kje?

V konferenčnem centru na lokaciji podjetja Iskratel v Kranju, Ljubljanska cesta 24a. Vhod je skozi glavno poslovno stavbo (stekleni objekt). Pred stavbo je ogromno brezplačno parkirišče.

 

Rok za prijavo

Rok za prijavo na hekaton bo znan naknadno . Prijave preko  https://www.iskratel.com/juniorchallenge, kjer najdeš vse informacije.

Lahko pa se prijavite kot posameznik ali kot ekipa. A pozor – v kolikor se prijavljate kot ekipa, mora vsak udeleženec izpolniti svojo prijavnico!

 

Nagrade

Avtorji zmagovalne ekipe dobijo električne skiroje, priložnost opravljanja dijaške prakse v podjetju Iskratel in sodelovanje s strokovnjaki iz podjetja v primeru implementacije ideje.

 

Vsi udeleženci izziva pa prejmejo tudi praktično darilo organizatorja.

 

O organizatorjih

Skupina Iskratel je mednarodno podjetje s sedežem v Kranju in je vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij, transporta, javne varnosti in energetike ter nudenja proizvodnih storitev. Z namenom spodbujanja inovativnosti med vsemi generacijami smo se povezali s partnerji, projektom Inženirji bomo!Središčem SKOZŠolo za ravnatelje in Transformational Lighthouse, da bi spodbudili razvoj vedoželjnosti, kreativnosti in inovativnosti med mladimi in starejšimi. Verjamemo, da je inovativnost vez s trajnostno družbo prihodnosti.