Opis projekta

Matematični tabor MaRS (2019)

Za prijavo na projekt se morate prijaviti ali pa registrirati.

Kaj je MaRS in komu je namenjen?


Matematično raziskovalno srečanje (MaRS) je srednješolski raziskovalni tabor s področja matematike. Namenjen je dijakom, ki imajo veselje do raziskovanja in želijo preživeti teden dni v družbi sebi podobnih vrstnikov iz vse Slovenije. Program je primeren za vse dijake, ki jih zanima matematika, uspeh na tekmovanjih ni pogoj za udeležbo. Tabor ima že 13-letno tradicijo. Osrednja dejavnost na taboru so projekti in matematične delavnice. Večere bodo s predavanji popestrili ugledni matematiki, vse skupaj pa bo začinjeno z zanimivim družabnim programom. Spletna stran tabora MaRS: http://mars.dmfa.si

Cena udeležbe je 20€, preostale stroške krijeta projekta RaST in SKOZ iz sredstev Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije.


Datum in lokacija: Pohorje, od nedelje, 28. julija, do sobote, 3. avgusta 2019. Bivali bomo v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD Planinka, Slivniško Pohorje 39, 2208 Pohorje), ki nudi ustrezen prostor za delo in prijetno okolico za rekreacijo in sprostitev v čudoviti naravi.


Več o programu

Naše strokovne aktivnosti poudarjajo raziskovanje matematičnih problemov in njihovega ozadja, ne pa reševanja tekmovalnih nalog.

  1. MaRSovskih delavnicah se bomo seznanili z različnimi matematičnimi zanimivostmi in nekaterimi računalniškimi orodji za matematiko.
  2. Večerna MaRSovska predavanja bodo pripravili matematiki z različnih fakultet in raziskovalnih ustanov, ki bodo na poljuden način predstavili vlogo matematike v sodobnem svetu.
  3. MaRSovske projekte dijaki pripravijo v manjših skupinah ob pomoči mentorjev in jih predstavijo ob zaključku tabora. Teme projektov so prilagojene interesom in predznanju udeležencev. Projekte iz prejšnjih let si lahko ogledate tukaj.
  4. Vódenim strokovnim aktivnostim namenimo 6 – 8 ur dnevno. Nekaj preostalega časa dijaki porabijo za samostojno delo na projektih, dovolj časa pa ostane tudi za sprostitev in razvedrilo v prijetni družbi MaRSovcev. Organizirani družabni program bo tudi letos zabaven in izvirno MaRSovski. Športne in družabne igre (od Mafije do Katancev), Velika MaRSovska pustolovščina in različna presenečenja so že v pripravi.Prijava: Prijave potekajo preko platforme SKOZ (prijaviš se na dnu te strani). Ob prijavi zapišeš svoje dosežke (tekmovanja, raziskovalne naloge, natečaji, predelane matematične knjige ali poglavja v njih...) in zapišeš kratko motivacijsko pismo. Število mest za dijake iz zahodne kohezijske regije je omejeno na 15, prijaviš se lahko do 1. 6. 2019. V primeru večjega števila prijav, bo izbor potekal na podlagi dosežkov in kratkega motivacijskega pisma. Dijaki kotizacijo 20€ poravnajo zatem, ko so obveščeni, da so bili izbrani.

Rok prijav: 1. 6. 2019